goedkope schoonmaak

Tijdens het schoonmaken van bijvoorbeeld je huis kom je al veel verschillende schoonmaakmiddelen, doekjes en materialen tegen die je het werk makkelijker maken. Hierbij kan je denken aan een dweil, stofzuiger, chloor, allesreiniger en ontvetter.

Wanneer je van schoonmaak je werk maakt komen daar nog veel meer andere materialen en middelen bij, zo is het bijvoorbeeld vaak zo dat roze doekjes en schoonmaakmiddelen worden gebruikt voor de sanitaire voorzieningen, en blauwe doekjes en schoonmaakmiddelen voor bijvoorbeeld de bureaus, kantoren en andere openbare ruimten. Door deze techniek toe te passen zorg je ervoor dat er zich geen bacteriën verspreiden op plaatsen waar deze niet wenselijk zijn.  

Bij het werken in de schoonmaak moet je logisch nadenken dit betekend bijvoorbeeld dat je altijd werkt van ‘schoon naar vies’ want in vuil en stof kunnen ziekte verwerkkers zitten zoals bacteriën.

Je begint op de plaatsen waar het minder vuil is, zo worden de ruimten die je schoonmaakt minder snel vies. Begin bijvoorbeeld in de kantoren, openbare ruimten, kantines en als laatste de sanitaire voorzieningen.

Je maakt daarom ook altijd eerst droog schoon, dit doe je doormiddel van afstoffen en stofzuigen. Vervolgens maak je schoon doormiddel van een natte doek of dweil. Ook is het belangrijk van boven naar beneden te werken, wanneer je dit niet doet is de kans groot dat er alsnog vuil of stof valt op plaatsen die al ‘schoon’ zijn.

Welke schoonmaakmiddelen je gebruikt voor welke klus is misschien tijdens de schoonmaak van je huis nogal een uitdaging, er zijn namelijk enorm veel verschillende middelen te koop. Bij het schoonmaken van bijvoorbeeld een bedrijfspand of andere ruimte krijg je de spullen die nodig zijn van de werkgever, dit zijn dan ook de juiste producten en hiermee kun je de ruimten naar wens van de opdrachtgever schoonmaken.

Werken in de schoonmaak zorgt niet alleen dat je zorgt voor een opgeruimde en schone werkplek maar ook voor tevredenheid bij de opdrachtgever. Jij bent ons visitekaartje op locatie. Wil je aan de slag in de schoonmaak bekijk dan snel de vacature schoonmaakmedewerk(st)er op www.werkenbijschotgroep.nl

Posted on