Goedkope energieleveranciers bestaan niet

Energieleveranciers moeten tegenwoordig flink concurreren op de Nederlandse energiemarkt om in het oog te springen bij de Nederlandse huishoudens. Veel gooien er dan ook rustig op los met acties waarbij je bijvoorbeeld een tablet krijgt, een gratis BBQ of een flinke cashback. Ook hoor je energieleveranciers vaak zeggen dat zij écht de goedkoopste zijn. Helaas is dit niet het geval en wij leggen je uit waarom.

Cadeaus betaal je zelf

Het is vaak te mooi om waar te zijn, een cadeau bij je nieuwe energiecontract.  De energieleverancier biedt deze producten aan om een energiecontract, vaak een meerjarig contract, zo aantrekkelijk mogelijk te laten lijken. Echter vertellen ze je er niet bij dat je dit cadeau vaak in het eerste jaar al terug hebt betaald. Contracten met een cadeau hebben namelijk vaak hogere vaste leveringskosten of hogere energietarieven. Hierdoor betaal je in het eerste jaar veel te veel voor je energie, maar heeft de energieleverancier wel zijn cadeau terugverdiend. Wat zij niet doen, is de tarieven en leveringskosten verlagen na dit eerste jaar. Zo betaal je dus automatisch nog eens extra voor je energiecontract én maken energieleveranciers op deze manier winst. Ook zitten er speciale voorwaarden aan deze contracten verbonden, zodat je er niet gemakkelijk af kan. Zo moet je bij het verlaten van het contract vaak een bedrag terugbetalen voor het cadeau met daarboven op nog eens een opzegboete. Dit is hetzelfde voor cashbacks die worden gegeven bij contracten.

Kies de voordeligste uit meer dan 23 energieleveranciers

Op deze manieren beweren energieleveranciers dus dat ze de goedkoopste zijn. Het kan goed voorkomen dat ze inderdaad lage energietarieven hebben maar let dan wel altijd op de vaste leveringskosten. Let ook op de voorwaarden die bij een energiecontract horen. Wil je nou zeker weten dat je de voordeligste kiest uit meer dan 23 energieleveranciers? Dan kun je gebruik maken van een energievergelijk die hier rekening mee houdt. Je krijgt direct de voordeligste energieleverancier te zien voor jouw situatie met de juiste tarieven, voorwaarden en service. Dit hoeft niet altijd de goedkoopste te betekenen maar is vaak wel de juiste keuze. 

Posted on